Go back
08.07.2022

„InRento“ pripažinta geriausia investavimo technologija Europoje

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
InRento has been recognized as the best Investment Tech of the Year in Europe
Share via

„InRento“ įvertinta Europos finansinių technologijų apdovanojimuose (Europe FinTech Awards). Apdovanojimų ceremonija vyko vakar, liepos 7 d., Londone, kurios metu įmonė buvo pripažinta geriausia investavimo technologija visoje Europoje.

„InRento“ yra vienintelė lietuvių įmonė nominuota šiuose apdovanojimuose: „Būti pastebėtiems Europos finansinių technologijų apdovanojimuose yra didžiulis laimėjimas, o laimėti pirmą vietą ir būti pripažintiems geriausiais yra ypatinga“, – po apdovanojimų kalbėjo startuolio įkūrėjas ir vadovas Gustas Germanavičius, kuris ir atstovavo įmonę Londone vykusioje ceremonijoje.

Iš šimtų paraiškų šių metų Europos finansinių technologijų apdovanojimams finalininkus atrinko nepriklausoma vertinimo komisija, kurią sudarė Europos skaitmeninių finansų asociacijos, Islandijos finansinių technologijų klasterio, Kopenhagos finansinių technologijų, Ispanijos finansinių ir draudimo technologijų asociacijos bei Europos finansinių technologijų asociacijos atstovai. Jie ir nusprendė įvertinti „InRento“ geriausia investavimo technologija Europoje.

Vienas pagrindinių „InRento“ tikslų yra padaryti investavimą į nekilnojamojo turto nuomos projektus prieinamą kiekvienam: „Kurdamas šį produktą noriu padėti žmonėms taupyti investuojant protingai, saugiai ir sąmoningai. NT nuomos projektų sutelktinis finansavimas yra gana nauja ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Manau, tai ir padėjo būti pastebėtiems tarptautiniu mastu“ – teigia G. Germanavičius.

Norint įsigyti nekilnojamąjį turtą kaip investiciją ir jį nuomoti, reikia būti sukaupus nemažą kapitalą, o tam gali prireikti daugybės metų darbo ir kantrybės. „Būtent tokiai problemai spręsti sukūriau „InRento“ platforma – į NT nuomos projektus čia galima investuoti nuo 500 EUR ir pamiršti rūpesčius, susijusius su ​​nuomininkų paieška ar turto valdymu, gauti pajamas iš nuomos ir kapitalo priaugio palūkanų“, – sako G. Germanavičius, kuris Europos finansainių technologijų apdovanojimuose asmeniškai buvo nominuotas ir kaip kylanti šios srities žvaigždė.

Tai, kad investuotojams ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje trūko žemesnės rizikos sutelktinio finansavimo į NT galimybių rodo ir tai, kad vos per pusantrų metų „InRento“ tapo didžiausia licencijuota sutelktinio finansavimo į NT nuomos projektus platforma Europos Sąjungoje. Šiuo metu kartu su įsigytoms platformomis „InRento“ vienija 13 000 investuotojų bendruomenę ir bendrai sufinansavo jau daugiau nei 16 mln. eurų.

people smiling and posing for the camera