Go back
11.07.2023

2-ojo 2023 m. ketvirčio apžvalga investuotojams

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
Q2, 2023 Investors' Update
Share via

Investuotojau,

2023 m. 2-ojo ketvirčio skaičiai

- Naujų projektų skaičius: 11;

- Skirtingų NT turtinių vienetų skaičius: 20;

- Finansuotų NT kvadratinių metrų suma: 2816,13 m²; 

- Vidutinė numatoma projekto grąža: 8.75%;

- Vidutinė investuotojo grąža: 13.25%;

- Grąžintų investicijų suma 228.672,88 EUR;

- Vėluojantys projektai: 0;

- Sufinansuota suma: 2,390,450 EUR;

Projektų portfelis

Įžengėme į antrąją trečiųjų veiklos metų pusę, o mūsų projektų portfelio būklė ir toliau išlieka gera. Antrąjį ketvirtį dalinai ir visiškai realizavome 3 skirtingus projektus Lietuvoje ir Ispanijoje. Be to portfelyje toliau neveluoja ir nėra nei vieno nemokaus projekto, o jų investicinė grąža ir toliau viršijo finansavimo pradžioje nurodytą metinę grąžą. Pagrindinės to priežastys: projektams buvo taikoma palūkanų indeksacija, t. y. jų palūkanų norma buvo indeksuojama pagal infliaciją, be to, investuodami į "InRento" uždirbate fiksuotą arbą kintamą kapitalo prieaugį, todėl, kai projektai įgyvendinami, šis kapitalo prieaugis didina investicijų grąžą. Tikimės, kad antrąjį pusmetį bus realizuota dar daugiau projektų, atsižvelgiant į projektų vykdomą progresą.

InRento NATO viršunių susitikimo šalutiniame renginyje

Šią savaitę tarptautinei žiniasklaidai skirtame renginyje pristatėme pranešimą apie sutelktinį finansavimą. Nato viršūnių susitikimo šalutiniame renginyje
"Kas laukia toliau didžiausio ES fintech centro?". Šiame renginyje dalijomės scena su Lietuvos banku, "Revolut" ir "Connectpay". Savo pranešime pasidalinau geriausiomis Lietuvos praktikomis, susijusias su mobiliu parašu, įžvalgomis apie labai pažangius ir modernius hipotekos įstatymus ir apie tai, kaip Lietuvos sutelktinio finansavimo reguliavimas nutiesė kelią ES sutelktinio finansavimo reguliavimui, nes Lietuva buvo viena pirmųjų ES šalių įgyvendinus sutelktinio finansavimo rinkos reguliavimą.

 

Pagrindinės pranešimo išvados

- Lietuvoje kreditoriai gali įkeisti nekilnojamąjį turtą nuotoliniu būdu, pasinaudojant e. notaro paslaugas ir "Microsoft" teams platformomis.

- Lietuvoje hipoteka paprastai įregistruojama ir išviešinama tą pačią dieną ir iš karto po įregistravimo paskelbiama viešai. O tai, palyginti su kitomis ES valstybėmis narėmis, yra itin greita.

- Lietuvos valstybės registrų centras yra viešas ir beveik visi turi prieigą prie duomenų, o tai leidžia saugiau ir greičiau skolinti bei investuoti.

- Lietuva užima 2 vietą ES pagal investuotą į sutelktinio finansavimo sandorius sumą, proporcingą gyventojų skaičiui vienam gyventojui tenka 57,5 EUR investicijų.

- InRento yra vienas iš nedaugelio sutelktinio finansavimo platformų operatorių, kurio vėluojančių ir nevykdomų projektų skaičius yra 0.

Platformos atnaujinimai

Neseniai įdiegėme keletą naujų funkcijų. Viena iš jų galimybė prijungti "Google" paskyrą prie InRento!


 

Dabar investuotojai gali prijungti savo InRento paskyrą naudodami "Google" (Gmail) paskyrą. Ši integracija supaprastina registracijos ir prisijungimo procesą ir pagerina naudojimosi patirtį.

"Google" autentifikavimo integracija su InRento suteikia nemažai privalumų. Vartotojams nebereikia prisiminti atskirų prisijungimo duomenų norint prisijungti prie InRento paskyros. Jie gali mėgautis sklandžia prisijungimo patirtimi spustelėję mygtuką – Tęsti su Google.

Kad esami investuotojai galėtų susieti savo InRento paskyrą su "Google", eikite į paskyros skiltį, esančią pačioje paskyros puslapio apačioje šalia mygtuko Atsijungti.

Kita funkcija, kurią įdiegėme ir tikimės, kad ji pagerins jūsų patirtį, yra kitoks projektų etapų išdėstymas. Dabar investuotojai, įeidami į projektą, gali lengvai naršyti naudodami puslapio viršuje esančius skirtukus, kad pereitų ir pamatytų ankstesnius etapus. Naudodamiesi šiuo atnaujinimu investuotojai galės lengviau sekti projektų pažangą, palyginti prieš ir po projektų nuotraukas ir dokumentus. Nuo šiol visų projekto etapų atnaujinimai bus siunčiami kaip vienas atnaujinimas.

Naujausios antrojo ketvirčio naujienos

- InRento padidino įstatinį kapitalą iki 694 673,74 EUR

- Gera žinia nuomojantiems būstą, prastesnė – nuomininkams: nuomos kainų mažėjimo Vilniuje tikėtis nereikėtų

- InRento peržengė 10 milijonų eurų investicijų ribą

Linkėjimai,
Gustas Germanavičius 
InRento vadovas ir įkūrėjas