Go back
04.07.2023

InRento padidino įstatinį kapitalą iki 694 673,74 EUR

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
InRento has raised the share capital to EUR 694,673
Share via

Kaip žinote InRento yra finansinių technologijų įmonė prižiūrima Lietuvos Banko ir privalo atitikti kapitalo pakankamumo reikalavimus, o tai Lietuvos Bankas prižiūri per teikiamas ataskaitas. Nuo veiklos pradžios 2020 metais InRento yra taip pat pritraukusi plėtros investicijas iš trijų privataus kapitalo fondų. 

Ką paprastais žodžiais tai reiškia, kad InRento pritraukė investicijas siekiant sukurti technologinį produktą ir atlikti plėtrą į užsienio šalis. Mes pritraukę šias investicijas planuotai jas naudojome siekiant atidaryti Ispanijos ir Lenkijos rinkas ir atitinkamai priešingai negu nuosavo kapitalo įmonės, neapibrėžtumo periodais kaip Covid pandemija ar karo Ukrainoje pradžioje nebuvome priversti finansuoti abejingo patikimumo sandorius ir turėjome prabangą finansuoti tik aukščiausio lygio patikimumo projektus. 

Tai matosi mūsų rezultatuose. Tarp Lietuvoje veikiančių panašių įmonių mes išsiskiriame tuo, kad neturime nei vieno vėluojančio projekto ir fiksuojame aukščiausią vidutinę investuotojo metinę grąžą, kuri dabar yra daugiau nei 13%, pilną statistiką galite rasti čia. Papildomai, per šį periodą mes įsigijome dvejas užsienyje veikusias platformas siekiant pagreitinti užsienio plėtrą.

Dabar papildomai nusprendėme padidinti įmonės kapitalą iki 694 673,74 EUR. Šis sprendimas yra įregistruotas ir InRento įstatinį kapitalą dabar sudaro 694 673,74 EUR.

Galiausiai norime priminti, kad InRento veikia kaip tarpininkas bei ekspertas vertinantis finansavimo užklausas, o finansinės sutartys yra sudaromos tarp investuotojų ir projektų savininkų tiesiogiai. Tai reiškia, kad paskolas galėtų perimti bet kuris kitas administratorius ar finansų įstaiga.