Go back
07.10.2021

„InRento“ trečiojo metų ketvirčio apžvalga investuotojams

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
InRento Investors 21’ Q3 Update
Share via

„InRento“ Investuotojau,
 
Per pastaruosius 3 mėnesius įvyko tiek daug, atrodo, lyg būtų praėję 3 ketvirčiai, o ne trys mėnesiai. Per šį laiką padidinome įmonės kapitalą, pritraukdami institucinio kapitalo, taip pat prie mūsų veiklos prisijungė nauji, patyrę patarėjai ir pagaliau esame pilnai pasiruošę plėtrai į užsienį. Taigi, nedaugžodžiaujant, apžvelkime visa tai smulkiau.
 
NT objektų portfelis 
 
Nors prabėgusi vasara buvo lėtesnė, ženklų pagreitį įgavome dar rudens pradžioje. Iki šio ketvirčio pabaigos pilnai sufinansavome iš viso 12 NT nuomos projektų, kurių bendra investicinė suma siekia 1,7 mln. eurų. NT objektų portfelį sudaro: medicininės paskirties – 7%, gyvenamosios –  61% ir komercinės – 32%.
 
Duomenys ir skaičiai 

  •      Prieinamų investicinių projektų skaičius: 13 (ketvirčio pokytis: +1.86X);
  •      Unikalių turtinių vienetų skaičius: 28 (ketvirčio pokytis: +86%);
  •      Vidutinė metinė NT nuomos projektų grąža investuotojams šiuo metu:  7.15% (ketvirčio pokytis +0.2%);
  •      Vidutinė investuojama suma į projektą: 3,384.03 (ketvirčio pokytis -20%);
  •      Vidutinė „InRento“ investuotojams paskirstyta nuomos suma: 27,756.51 EUR (ketvirčio augimas +2.86X).

Planuojami NT nuomos projektai 
 
Šiuo metu esame pasitvirtinę 4 NT nuomos projektus. 2 iš jų yra Lietuvoje, ir 2 – Ispanijoje. Visus juos planuojame pristatyti per spalio ir lapkričio mėnesius. Iš viso per ateinantį ketvirtį tikimės pasiūlyti investicinių projektų, kurių bendra vertė – 1 mln. eurų.
 
Ilgalaikiai projektai
 
Mane išties džiugina tai, kad ir toliau nuosekliai pristatome skirtingos paskirties projektus, kurie skiriasi tiek savo dydžiu, tiek paskirtimi, tiek nuomininkais. Ypatingai džiaugiuosi projektais, kurie jau turi ilgalaikes sutartis su nuomininkais. Paklausite kodėl? Priežastis labai paprasta – šiuose projektuose, pavyzdžiui, kaip S35, Kaunas ir naujasis, kurį paleidome dar šią savaitę – T101-5, Klaipėda, su nuomininkais yra sudarę 10 metų nuomos sutartis. O dar svarbiau yra tai, kad nuomininkai investuoja savo lėšas, kad įrengtų tas patalpas.

Ne paslaptis, kad kai nuomininkas investuoja savo pinigus į NT objektą, kurį nuomoja, jis tampa kur kas patikimesnis ir atsiradus progai jis neskuba išsikelti, kitaip prarastų investuotus pinigus. Turint tai omeny, mane išties džiugina neišbaigti interjerai, nes tai padeda įvertinti, kiek nuomininkas į juos investuos ir kiek pigiau galima įsigyti ar finansuoti tokią nepabaigtą nuosavybę.
 
Kasdien dirbame, kad galėtume pasiūlyti naujų investavimo galimybių savo investuotojams. Tikime, kad ilgalaikių NT nuomos sutarčių ir nuomininkų, kurie tame objekte įrengia interjerą, kombinacija gali sukurti reikšmingą kapitalo prieaugį investuotojams.
 
Padidintas kapitalas

Vasarą pritraukėme 530 tūkst. eurų investiciją plėtrai į naujas rinkas. Į „InRento“  investavo „Verslo angelų fondas“ kartu su investicinių bankų vadovais.

Įsikūrėme 2020 m. ir pristatėme pirmąją euro zonoje licencijuotą platformą, kurioje, nepriklausomai nuo gaunamų pajamų, leidžiama investuoti į nekilnojamąjį turtą nuomai sutelktinio finansavimo būdu ir gauti pajamas iš nuomos. 

Naujai pritraukta investicija padės užpildyti šią nišą ir kitose Europos rinkose. Pirmoji kryptis plėtrai – Ispaniją, kur atversime galimybę investuoti į aukščiausios klasės turizmo nuomą Viduržemio jūros pakrantėje ir Iberijos kalnuose.

Nauji patarėjai
 
Galiausiai, didžiuojuosi pagaliau galėdamas pristatyti du patyrusius finansų specialistus, kurie neseniai papildė mūsų komandą patarėjų vaidmenyje. Jie padės mums nuosekliai augti.
 
Virginijus Doveika. Valdybos narys su 18 metų patirtimi bankininkystėje, finansuose, investicijose ir fintech. Buvęs NT finansavimo skyriaus vadovas SEB banke, valdybos narys SEB Lietuvoje. Valdybos narys Valstybės investicijų valdymo agentūroje (VIVA).
 
Andrej Cyba. Fondo valdytojas, investuotojas ir patarėjas, su didele patirtimi bankininkystėje ir valdęs daugiau kaip 1 mlrd. eurų vertės turtą. Valdybos narys listinguojamose įmonėse: „Vilvi“ ir „Auga“ grupėse.
 

Skaityti daugiau vertingų įžvalgų apie investavimą ir NT:

Pirmojo ketvirčio apžvalga.
Antrojo ketvirčio apžvalga.

 
Pagarbiai,
Gustas Germanavičius  
„InRento“ vadovas ir įkūrėjas