Go back
13.10.2022

3-ojo ketvirčio apžvalga investuotojams

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
Q3 Investors' Update
Share via

InRento, Investuotojai,

Prabėgo jau devyneri šių metų mėnesiai, tad šia proga norime jums pristatyti trečiojo ketvirčio apžvalgą. Per praėjusį ketvirtį investuotojams pristatėme naujų NT nuomos projektų, buvo sėkmingai realizuoti keli objektai bei atnaujinome platformos dizainą. 

Naujas platformos dizainas  

Kaip jau tikriausiai pastebėjote, neseniai pristatėme naują platformos dizainą su daugybę naujų funkcijų. Svarbu pažymėti, kad mes vis dar dirbame ties naujomis funkcijomis bei žadame per ateinančius šių metų mėnesius dar labiau patobulinti platformą. Todėl visai netrukus „Premium“ paskyros tipas bei pajamų prognozių projekcijos bus prieinamos jums.

NT nuomos projektų portfelis 

Per pastaruosius kelis mėnesius buvo parduoti keli NT objektai ir dalinai apmokėti du projektai: S47, Kaunas ir V3, Palanga (abu etapai). Investuotojai ir toliau uždirbo solidžią dviženklę grąžą iš kapitalo prieaugio, nes nekilnojamojo turto vertė per pastaruosius metus didžiąja dalimi augo išvien su infliacija. 

Numatome, kad šį ketvirtį bus parduota dar daugiau nekilnojamojo turto objektų, o investuotojai ir toliau galės uždirbs iš kapitalo prieaugio.

Kai 2020 metais įkūriau šią įmonę, mano tikslas visada buvo suteikti investuotojams galimybę investuoti į NT nuomos verslą su reliatyviai nedidelėmis sumomis ir uždirbti palūkanas, generuojant pajamas iš nuomos ir kapitalo prieaugio. NT pirkimas ir jo nuoma – seniai žinomas verslas, tačiau iki šiol jis buvo sunkiai prieinamas, o daugelis sandorių buvo prieinami tik instituciniams investuotojams. Žvelgiant į ateitį, mano ir mano komandos tikslas – platformoje pristatyti daugiau institucinio lygio investavimo pasiūlymus, sudarant galimybes visiems investuotojams uždirbti ir iš kapitalo prieaugio. 

Siekiant investuotojams suteikti galimybę diversifikuoti, turime projektų ir su fiksuotu kapitalo prieaugiu, ir noriu atkreipti dėmesį į neseniai dalinai grąžintą projektą.

Šis investicinis pasiūlymas turėjo vieną mažiausių mūsų platformoje kada nors pasiūlytų metinių grąžų: 6,07–6,57% + 1,75%. Tačiau kadangi jis buvo grąžintas gerokai anksčiau nei minimalus terminas, projekto savininkas investuotojams turėjo sumokėti palūkanas už visus metus. Tokiu būdu investuotojai uždirbo ženkliai didesnę grąžą, didesnę negu buvo tikėtą iš pradžių.

Ko galime pasimokyti? 

1) Šiuo metu infliacija aukšta. Itin aukšta. Dabar neinvestuoti yra brangiau nei bet kada. S47, Kaunas projektas investuotojams uždirbo vidutinę 20.19% metinę grąžą, tačiau šiemet panašaus infliacijos lygio tikimės ir Lietuvoje. 

2) Diversifikacijos negalima užmiršti. Vienas iš geriausių dalykų, kurį gali padaryti investuotojas diversifikuoti savo investicijas, nes kartais net mažesnės grąžos investavimo galimybės gali pranokti turinčias didesnį potencialą.

3) Disciplina – investavimo pagrindas. Reikia turėti savo investavimo strategiją, jos laikytis bei diversifikuoti investicijas. Vienas iš diversifikacijos aspektų, į kurį dažnai neatsižvelgiama, yra diversifikacija laike. Jeigu laikui bėgant diversifikuosite savo investicijas, galėsite sumažinti jų riziką vykstant ekonomikos cikliškumams, ypač investuodami ilgalaikėje perspektyvoje.

Žengiant į trečiąjį ketvirtį, projekto savininkai toliau laiku vykdė savo įsipareigojimus, o platformoje toliau nėra jokių vėluojančių projektų. Daugiau statistikos apie mus galite rasti čia.

Trečiojo ketvirčio (Q3) statistika 

• NT nuomos projektų skaičius: 7;

• Turtinių vienetų skaičius: 20, iš kurių 5 nauji, kiti 15 kartojasi iš praėjusių finansavimo etapų;

• Šiuo metu vidutinė metinė visų projektų investicijų grąža siekia: 7.13%;

• Šiuo metu vidutinė metinė užbaigtų projektų grąža siekia: 19.49%;

Kapitalo pritraukimo kampanija  

Anksčiau minėjome, kad planuojame naują, viešą finansvimo kampaniją. Tačiau dabar nusprendėme atsisakyti šio plano, nes sulaukėme rizikos kapitalo fondų ir privačių investuotojų susidomėjimo, todėl kampanijos nepradėsime. Šiuo metu baigiame finansavimo etapą, kuris leis mums suteikti daugiau investavimo galimybių iš užsienio. 

Naujausi straipsniai apie investavimą

• Dabar ne laikas taupyti: kaip apsisaugoti nuo infliacijos

• Investuotojai uždirbo 20.19% metinę grąžą! S47, Kaunas projekto apartamentai – parduoti.

• „InRento“ pripažinta geriausia investavimo technologija Europoje

Artimiausiu metu planuojame pristatyti naujus NT nuomos projektus, skirtus investavimui, kur investuotojai taip pat turės galimybę uždirbti ir iš kapitalo prieaugio. Jau visai netrukus apie tai informuosime! 

Linkėjimai,
Gustas Germanavičius 
InRento vadovas ir įkūrėjas