Go back
12.10.2023

3-ojo 2023 m. ketvirčio apžvalga investuotojams

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
Q3, 2023 Investors' Update
Share via

Investuotojau, 

2023 m. 3-ojo ketvirčio skaičiai

- Naujų investavimo pasiūlymų skaičius: 25;

- Skirtingų NT turtinių vienetų skaičius: 9;

- Finansuotų NT kvadratinių metrų suma: 3,712 m²; 

- Vidutinė projekto grąža: 9.03%;

- Vidutinė investuotojo grąža: 12.69%;

- Grąžintų investicijų suma: 1,447,774 EUR;

- Sufinansuota suma: 3,648,787 EUR;

- Vėluojantys projektai: 0;

Projektų portfelis

2023 m. trečiąjį ketvirtį InRento paskolų portfelis išliko stabilus, vėluojančių ar įsipareigojimų nevykdančių projektų nebuvo, o bendra finansuota suma viršijo 15 mln. eurų (daugiau skaitykite pranešime spaudai). Taip pat buvo realizuotas rekordinis projektų skaičius ir vien per trečiąjį ketvirtį investuotojams grąžinta daugiau nei 1,4 mln. eurų. Pilnai realizuoti projektai VT3, Palanga; A19, Vilnius; R3, Vilnius; H4, Vilnius bendra šių realizuotų projektų vidutinė metinė grąža siekė net 16,61%. Visą pilnai realizuotų projektų sąrašą galite rasti čia, o platesnę InRento statistiką rasite mūsų statistikos puslapyje.

Projektai Lenkijoje ir už jos ribų

Kaip jau žinote, InRento sėkmingai sufinansavo ir realizavo projektą Ispanijoje. Šiais metais pristatėme pirmąją investicinę galimybę Lenkijoje Green 27, Poland. Šis projektas vystomas pagal planą ir šiuo metu pakeisti visi langai ir baigti vidaus elektros, vandentiekio ir kanalizacijos darbai. Fasadų atnaujinimo darbai dėl ateinančios žiemos ir esamų oro sąlygų bus baigti kitais metais. Tai atlikus, informuosime papildomai.

Paskutinį šių metų ketvirtį planuojame pristatyti dar vieną investavimo galimybę Lenkijoje, o ateinančiais metais planuojame pasiūlyti dar daugiau investavimo galimybių iš tos pačios Lenkijos ir Ispanijos. 2023 m. kruopščiai išanalizavome daugiau kaip 30 finansavimo paraiškų iš užsienio, tačiau tik dvi atitiko tinkamą rizikos ir grąžos santykį.

“Grand Sale” pristatymas

Augant investicijų apimtims, sulaukiame institucinių investuotojų ir didelio kapitalo asmenų dėmesio investuoti į InRento platformoje esančias investavimo galimybes.

Atsižvelgdami į tai, labai džiaugiamės galėdami pristatyti naują InRento platformos funkciją "Grand Sale", kuri investuotojams padidins turimų investicijų likvidumą, investuojant nuo 50,000 EUR. Daugiau apie tai šią funkciją skaitykitešiame straipsnyje.

Naujausios 3-ojo ketvirčio naujienos

– InRento peržengė 15 milijonų eurų investicijų ribą, 0 vėluojančių projektų

– Dalis visuomenės neteisingai interpretuoja pasyvaus investavimo reikšmę

– Būsto interjero sprendimai – kiek jie svarbūs investuojantiems į NT nuomos projektus?

– Pristatome „Grand Sale”

– Vilniuje duris atvers plaukiojantis viešbutis – pirmasis toks Lietuvoje

Linkėjimai,

Gustas Germanavičius 

InRento vadovas ir įkūrėjas