Go back
08.04.2024

Turto draudimas – itin svarbu, kad netektų gailėtis ateityje

Deividas Urbanovičius
RYŠIŲ SU INVESTUOTOJAIS VADOVAS
Better safe than sorry – Critical role of insurance
Share via

Kiekvienas InRento platformoje sufinansuotas NT nuomos projektas turi turto draudimą, kuris itin svarbus veiksnys investuojantiems.  

Pagrindinė šios apsaugos dalis – užtikrinti, kad visas per platformą finansuojamas nekilnojamasis turtas būtų apdraustas visą sutarties laikotarpį. Būtina atkreipti dėmesį, kad vien turėti turto draudimo polisą nepakanka, jeigu už jį nesumokėta – jis negalioja. 

Siekiant išspręsti šią problemą – InRento reikalauja, kad visi turto savininkai pateiktų ne tik draudimo polisą, bet ir apmokėjimo išrašą. Tai užtikrina kiekvienos investicijos papildomą apsaugą. Šiuos dokumentus platformos investuotojai gali nesunkiai rasti prie projekto esančioje dokumentų skiltyje. 

Realus draudiminio įvykio taikymas, NT nuomos projekto – Z8, Vilnius incidentas 

Praėjusią savaitę, projekto savininko – Rego properties, MB nekilnojamasis turtas susidūrė su netikėtu iššūkiu, kai labai stiprus vėjas padarė didelę žalą stogo konstrukcijai ir dėl to buvo smarkiai pažeistos stogo dalys.

Greitas reagavimas ir visapusiška draudimo apsauga

Kadangi projekto turtas buvo apdraustas ir visos draudimo įmokos sumokėtos laiku, tai leido tiek projekto savininkui, tiek investuotojams išvengti nenumatytų nuostolių. Šio įvykio pavyzdys įrodo kiek naudingas ir veiksmingas yra InRento reikalaujamas turto draudimas, kurio suma negali būti mažesnė nei suteikiama paskolos suma. 

Draudimo bendrovės sprendimas – liko apsaugoti tiek investuotojai, tiek projekto savininkas 

Draudimo bendrovė, įvertinusi žalą, patvirtino, kad dėl ekstremalių oro sąlygų kompensuos visus Rego properties, MB patirtus nuostolius. Šis sprendimas liudija draudimo apsaugos patikimumą, užtikrinant tiek investuotojų, tiek projekto savininkų interesus. Draudimas padeda apsaugoti įkeistą nekilnojamąjį turtą ir jo vertės sumažėjimą nuo nenumatytų įvykių.

Pasitikėjimas ir investicijų vertės išlaikymas

Šis įvykis praktiškai parodo kaip svarbu turėti visapusišką investicinio turto draudimo apsaugą. Draudimas ne tik apsaugo fizinį turtą, bet ir užtikrina, kad investuotojų interesai bus apsaugoti, išlaikant pasitikėjimą projektų savininkais ir platforma. 

Laikydamiesi griežtos turto draudimų politikos ir užtikrindami veiksmingą įgyvendinimą, parodėme, kad sistemingai laikomės savo politikų, kurių tikslas – užtikrinti investicijų saugumą net ir susidūrus su nenuspėjamais iššūkiais. Tai sustiprina skaidrumo ir kruopštumo vertę sutelktinio finansavimo sektoriuje ir įrodo, kad pasirengimas ir tinkamos apsaugos priemonės gali sumažinti riziką ir išsaugoti investicijų tvarumą.