Go back
18.09.2024

„InRento“ sufinansavo daugiau nei 30 mln. eurų investicijų su nuliu vėlavimų

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
InRento has financed more than EUR 30 million of investments with 0 late projects
Share via

Lietuvių sutelktinio finansavimo į NT nuomos projektus platforma „InRento“ pasiekė 30 mln. eurų pritrauktų investicijų ribą, išlaikydama didesnę nei 13 proc. vidutinės investicijos metinę grąžą. Daugiau nei 24 tūkst. vartotojų turinčios platformos visi finansuoti projektai įgyvendinti be vėlavimų. 

„Beveik lygiai prieš metus buvome iš viso pritraukę 15 mln. eurų investicijų, o šių metų sausį pasiekėme 20 mln. eurų ribą. Per kiek daugiau nei septynis mėnesius šis skaičius išaugo 50 proc., dabar viršydamas 30 mln. eurų. Tai – tvaraus augimo rodiklis ir mūsų nuoseklaus įdirbio rezultatas“, – teigia „InRento“ įkūrėjas ir vadovas Gustas Germanavičius.

Iš viso platformoje investuojantys asmenys jau yra uždirbę virš 2,3 mln. eurų – 1 mln. eurų daugiau, nei metų pradžioje.

„Tvarų ir pastovų mūsų augimą lemia daug veiksnių. Per ketverius veiklos metus geopolitikoje bei ekonomikoje įvyko daug turbulencijų, tačiau nepriklausomai nuo jų mūsų finansuoti projektai nesusidūrė nė su vienu vėlavimu ar nemokumu, o savo veiklą išplėtėme ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje bei Ispanijoje. Projektų portfelio apimtis ir stabilumas yra pagrindinė priežastis, lėmusi investuotojų bendruomenės augimą. Ją sudaro virš 24 tūkst. registruotų investuotojų, kurių dauguma yra užsieniečiai“, – pasakoja G. Germanavičius.

Nepaisant santykinai žemesnės rizikos, platformoje vidutinė metinė grąža šiuo metu viršija 13 proc. Daugelio projektų galutinė grąža yra didesnė nei planuota dėl kintamų palūkanų ir palūkanų indeksavimo.

„InRento“ taip pat neseniai buvo pripažinta geriausia investicijų technologija 2024 m. Europos FinTech apdovanojimuose Londone. Šis laimėjimas – jau antrasis platformai, kuri pirmąkart šį titulą pelnė 2022 metais. Anot G. Germanavičiaus, dvigubas apdovanojimas įrodo „InRento“ gebėjimą ne tik įtvirtinti savo lyderystę, bet ir nuolat tobulėti sparčiai besikeičiančioje FinTech erdvėje.

„Tai didžiulis pasiekimas, kuris parodo, kad mūsų sukurtas sprendimas išsiskiria visame žemyne. Antrąkart gauti tokį įvertinimą yra dar reikšmingiau, nes tai patvirtina mūsų ilgalaikį įdirbį, gebėjimą nuolat inovuoti bei skatina ir toliau kurti saugius, patikimus, kiekvienam prieinamus investavimo sprendimus“, – sako G. Germanavičius.
Apie „InRento“

„InRento“ – nuo 2020 m. Lietuvoje veikianti ir pirmoji kontinentinėje Europoje licencijuota sutelktinio finansavimo platforma, skirta nekilnojamojo turto nuomos projektams. Startuolis atvėrė galimybes pajamas iš turto nuomos projektų gauti investavus vos nuo 500 eurų, nesirūpinant nuomininkų paieška ar turto valdymu. „InRento“ veikla yra licencijuota ir prižiūrima Lietuvos banko.