Go back
01.11.2020

Inrento istorija

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
Our story
Share via

Gerbiami InRento investuotojai,

Mano vardas Gustas, esu InRento bendraįkūrėjas ir pirmą kartą kreipiuosi į jus norėdamas pasidalinti InRento istorija, kodėl nusprendėme pradėti šią kelionę. Prieš pradedant pasakoti apie InRento, reikia grįžti šiek tiek anksčiau prie „EvoEstate.com“ - didžiausio Europos nekilnojamojo turto sutelktinio finansavimo agregatoriaus atsiradimo, kurio bendraįkūrėjas aš taip pat esu.

Dar 2018 metais su Audriumi nusprendėme sukurti EvoEstate dėl kelių priežasčių. Pagrindinė priežastis buvo, kad žmonės galėtų investuoti į skirtingas platformas iš vienos vietos, vienos sąskaitos ir suteikti visas investavimo funkcijas, kurių trūko kai kuriose platformose. Tačiau už šių loginių priežasčių tikrai slypėjo šiek tiek emocinė dalis. Viena iš knygų, kurioje užfiksuotas šis samprotavimas yra S. Sineko „Pradėk nuo kodėl“, kurią labai rekomenduoju perskaityti visiems, ir kuri paaiškina, kodėl bet kurioje organizacijoje turi būti „kodėl?“. Mūsų su Audriumi „kodėl“ buvo siekis skatinti žmones taupyti pinigus protingai ir saugiai juos investuojant. Iš dalies jautėmės įgyvendinę savo šį siekį, tačiau ilgainiui pajutome, kad trūksta mažesnės rizikos nekilnojamojo turto sutelktinio finansavimo galimybių. Mano asmenine nuomone, nekilnojamojo turto nuomos sutelktinis finansavimas pasižymi itin geru rizikos ir atlygio santykiu.

Deja, šiandien Europos lygiu trūksta tokių platformų, kas mane ir privertė susimąstyti, kodėl mes negalėtume tokios sutelktinio finansavimo platformos sukurti. Tad praėjus keliems mėnesiams rašau šį laišką jums apie pirmą Europoje licencijuotą sutelktinio finansavimo į nekilnojamojo turto nuomą platformą. Iš vienos pusės jaučiuosi labai patenkintas, kad per tokį turmpą laiką pavyko tiek daug nuveikt ir sukurti InRento, o iš kitos pusės jaučiu didelę atsakomybę priimti visus būsimus iššūkius siekiant, kad platforma išlaikytų aukščiausius investicijų atrankos standartus.

Mūsų misija su InRento yra suteikti žmonėms galimybę investuoti į kruopščiai atrinktas nekilnojamojo turto nuomos projektus visoje Europoje ir atitikti aukščiausius saugumo bei skaidrumo standartus. Greičiausiai nesuklysiu pasakęs, kad kiekvienas europietis bent kartą yra pagalvojęs apie idėją turėti nuomojamą nekilnojamąjį turtą. Tačiau mes visi suprantame, kad norint įsigyti nekilnojamąjį turtą nuomai, reikia daugybės metų darbo ir kantrybės, kad sutaupytum reikiamą kapitalą. Todėl mes sukūrėme galimybę tai padaryti turint vos 500 EUR.

Mūsų artimiausias tikslas yra pradėti veiklą Lietuvoje ir per 18 mėnesių išsiplėsti visoje Europoje. Per šiuos 18 mėnesių mes planuojame pasiūlyti investuotojams investuoti į projektus nuomai iš 3-4 šalių.

Kalbant apie mūsų įmonę ir komandą, tai mus, kaip įmonę, palaiko instituciniai investuotojai - „Verslo angelų fondas 2.“. Mūsų komandoje yra net du licencijuoti investicijų patarėjai, tai aš ir investicijų vadovas Deividas Urbanovičius. Skleisti žinią apie InRento mums padeda Vytautu Urbonas. Be pagrindinės komandos, esu dėkingas, turėdamas itin kompetentingus patarėjus:
 

Juan Alonso-Villalobos - Buvęs „ING Direct France“ generalinis direktorius ir Ispanijos „ING Nationale Nederlanden“ rinkodaros vadovas. Ėjo patarėjo ir partnerio pareigos keliose turto valdymo įmonėse visoje Europoje.

Arvydas Strumskis - „Verslo angelų fondo“ valdytojas, buvęs UAB „Narbutas ir Ko“, AB „Lietuvos energija“ („Ignitis“) ir nekilnojamojo turto fondų valdymo bendrovės „Lord LB Asset Management“ valdybos narys.