Go back
15.07.2024

2-ojo 2024 m. ketvirčio apžvalga investuotojams

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
Q2 2024 Investors' Update
Share via

InRento platformos investuotojai, 

Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad šių metų Europos Fintech apdovanojimuose –  InRento laimėjo Nr. 1 investavimo technologijos apdovanojimą! Praėjusiais – 2023 m. nepatekome net tarp nominuotų įmonių, tačiau per pastaruosius metus atlikome daug svarbių techninių patobulinimų ir atnaujinimų, kurie dar labiau pagerino InRento platformos naudotojų patirtį. Vienas iš pagrindinių – „Grand Sale”. 

Noriu asmeniškai jums visiems padėkoti už pasitikėjimą ir naudojimąsi mūsų paslaugomis, nes be jūsų nebūtų pavykę to pasiekti.

„Premium” investuotojai 

Vykdydami savo planus diegti naujoves ir gerinti naudojimosi mūsų platforma patirtį, džiaugiamės galėdami pristatyti dar vieną naują funkciją – „Premium”. Tokio tipo investuotojais tampama kai bendra visų atliktų investicijų suma viršiją 50,000 EUR ribą. 

„Premium” investuotojai galės anksčiau viešo paskelbimo datos susipažinti su naujais projektais. Tuo pačiu šiems investuotojams buvo sumažintas antrinės rinkos pardavimo mokestis nuo 2% iki 1.5%. Taip pat tokio tipo klientai galės džiaugtis papildomis individualiomis naudomis, dėl kurių galima susisiekti su Ryšių su investuotojais vadovu – Deividu Urbanovičiumi (deividas@inrento.com). 


2024 m. antrasis ketvirtis, skaičiais: 

- Naujų investavimo pasiūlymų: 14;

- Finansuotų kvadratinių metrų skaičius: 3,673.95 m²;

- Vidutinės investicijos metinė grąža: 13.03%;

- Vidutinė projekto grąža: 9.51%;

- Grąžintų investicijų suma: 784,754 EUR;

- Vėluojantys projektai: 0;

- Finansuota suma: 3,886,119 EUR;

Makroaplinka

Praėjusių metų rudenį, kai EURIBOR (Europos tarpbankinės rinkos palūkanų norma) artėjo prie 4%, bendra nuotaika nekilnojamojo turto sektoriuje nebuvo labai optimistinė, tačiau bendras rinkos aktyvumas pradėjo augti antrąjį šių metų ketvirtį kai EURIBOR pradėjo mažėti. Tai galime matyti ir iš InRento platformoje esančių projektų – per antrąjį ketvirtį investuotojams buvo grąžinta 784,754 EUR investicijų suma. Matydami preliminarių sudaromų pirkimo-pardavimo sutarčių kiekį dar nerealizuotose projektuose, tikimės dar didesnio rezultato antroje metų pusėje.

Skirtingai nei akcijų rinka, nekilnojamasis turtas turi unikalią savybę – vėlavimą į ekonominius nuotaikų svyravimus. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę JAV paskelbė mažesnius nei tikėtasi infliacijos rodiklius, dėl to akcijų rinkoje buvo fiksuotas augimas, norint, kad tai atsispindėtų nekilnojamojo turto kainose ir pajamingume, prireiks šiek tiek daugiau laiko.

Pastebime, kad šiuo metu yra augantis pirkėjų aktyvumas butų ir kito smulkaus turto segmente, tačiau didelių investicinių objektų pardavimų aktyvumas išlieka sumažėjęs, kas sąlygoja tam tikrą nuotaikų atsilikimą, kurio dažniausiai nebūna akcijų rinkoje. Tai reiškia, kad norint realizuoti didelės vertės turtą pardavėjai yra labiau linkę taikyti nuolaidas, o tai teigiamai veikia rizikos ir grąžos santykį, nes projektų savininkai įsigyja didesnės apimties turtą mažesne kaina, vėliau jį renovuoja ir suskaido į mažesnius vienetus.

Nuo 2023 m. pasiūlėme nemažą kiekį projektų su nelimituotu kapitalo prieaugiu, o dabartinė makro aplinka sukuria tam dar geresnes sąlygas, atsižvelgiant į tai, planuojame pristatyti daugiau tokio tipo projektų artėjantį ketvirtį.

Projektų portfelis

InRento paskolų portfelis pasižymi patraukliais rezultatais ir išlieka stabilus – nėra nei vieno vėluojančio ar neįvykdyto projekto. 

Nuo veiklos pradžios bendras investuotojų pelnas peržengė 2 mln. eurų ribą. Bendra sufinansuota suma pasiekė 27 mln. eurų ribą. 

Džiaugiamės, kad kiekvieną mėnesį investuotojams išmokame daugiau nei 140,000 EUR palūkanų ir kiekvieną mėnesį šis skaičius didėja. Platesnę statistiką rasite – čia.

Antrojo ketvirčio vienas iš pelningiausių projektų – M10 Co-living, Vilnius

Antrojo ketvirčio naujienos

– 2023 metų audituotos finansinės ataskaitos. Įmonės grynasis pelnas viršijo 170 tūkst. EUR

– Palūkanų „įdarbinimas” investicijų vertę gali padidinti net 50 proc.

– Daugeliui kalbant apie mažesnes palūkanas, pažiūrėkite, kokia situacija – JAV

– Investavimas neturi būti tik skaičiai, besikeičiantys ekrane

– Baiginėjasi aukštos infliacijos ir palūkanų era – ką tai reiškia gyventojų investicijoms?

– Auganti NT rinka mažesniuose Lietuvos miestuose: kas tai lemia?

 

Linkėjimai,

Gustas Germanavičius

InRento vadovas ir įkūrėjas.