Go back
06.06.2022

Lietuviai jau gali apsistoti NT nuomos projektuose, į kuriuos investuoja: ką reikėtų žinoti apie „timeshare“?

Gustas Germanavičius
CEO / ĮKŪRĖJAS
You can already stay in the rental properties you invest in: what should you know about a timeshare?
Share via

Augant susidomėjimui sutelktiniu investavimu į nekilnojamojo turto (NT) nuomos projektus, atsiranda  galimybė ne tik įdarbinti savo pinigus, bet ir gauti kitokios naudos. Viena iš tokių naudų – „timeshare“ arba galimybė apsistoti NT, į kurį žmogus investavo. Kur pastebimos šios paslaugos ištakos, ką reikėtų žinoti apie „timeshare“ projektus ir kokias perspektyvas jai prognozuoja rinkos ekspertai?

„Timeshare“ modelis jau kurį laiką veikia Vakarų Europoje ir JAV, kur žmonės dažnai investuoja, pavyzdžiui, į didelius NT atostogų projektus bei patys vyksta apsistoti kartą ar kelis per metus, sako sutelktinio finansavimo į nuomos projektus platformos „InRento“ vadovas Gustas Germanavičius.
„Trumpai tariant, „timeshare“ yra galimybė dalinai naudotis turtu. 

Pavyzdžiui, tai gali būti NT, kurį žmogus įsigijo kartu su kitais žmonėmis arba investicija į NT, kuri be finansinių naudų suteikia ir naudojimosi juo galimybę“, – teigia G. Germanavičius.

Galimybė apčiuopti savo investiciją

Anot pašnekovo, dar praėjusiais metais „InRento“ platformos klientai turėjo galimybę pirmieji Lietuvoje investuoti į „timeshare“ turintį NT nuomos projektą Ispanijoje. 

Priklausomai nuo sumos, kurią investavo žmogus, jis galės atitinkamą kiekį naktų sezono ir ne sezono metu praleisti namuose, į kuriuos jis investavo per suteltkinio finansavimo platformą. Įprasta, kad norint pasinaudoti „timeshare“ privalumais, į projektą reikia investuoti bent 5 tūkst. eurų.

„Viena iš pagrindinių mūsų finansavimo sričių yra trumpalaikė nuoma ir viešbučiai. Siūlydami „timeshare“ projektus klientams, suteikiame abipusę naudą tiek investuojantiems žmonėms, tiek projektų savininkams. Pinigus įdarbinantys žmonės pamato, kad jų investicija yra apčiuopiama, o projektų savinininkai sulaukia papildomo dėmesio. Ši paslauga suteikia galimybę investuojant internetu ne tik pasiekti finansinę grąžą, bet ir įgyti su geromis emocijomis susijusio atlygio – galimybę apsistoti nekilnojamajame turte, į kurį investavo“, – teigia G. Germanavičius.

Projektus Lietuvoje sufinansavo akimirksniu

Šiemet „InRento“ platforma pasiūlė galimybę įdarbinti pinigus į projektus su galimybe juose apsistoti nebe užsienyje, o Lietuvoje – Palangoje ir Biržuose.

„Palanga vis dar išlieka vienu populiariausiu šalies kurortu, kasmet pritraukiančiu šimtus tūkstančių lietuvių. Tuo pat metu Biržai įgauna vis didesnį pagreitį tarp Lietuvos turistų – šis miestas, kaip ir visa Šiaurės Lietuvos dalis, išsiskiria unikalia gamta ir siūlo vis daugiau pramogų ir galimybių. Tiek Palangoje, tiek Biržuose esantys projektai buvo sufinansuoti itin sparčiai – vos per kelias dienas. Tad nors aukštą jų paklausą lėmė solidūs NT nuomos projektai bei patrauklios finansinės sąlygos, prie jų sėkmės neabejotinai prisidėjo ir „timeshare“ paslauga“, – teigia G. Germanavičius.

„Timeshare“ pasiūla neišvengiamai augs

G. Germanavičius akcentuoja, kad nors šiandien „InRento“ yra vienintelė sutelktinio investavimo į NT nuomos projektus platforma Lietuvoje, siūlanti apsistoti name ar bute, į kurį yra įdarbinami žmogaus pinigai, jau netolimoje ateityje „timeshare“ pasiūla rinkoje turėtų augti.

„Suprantama, kad jeigu ši paslauga neša naudą visiems, laikui bėgant ją siūlyti pradės ir daugiau įmonių. Žinoma, ateityje pasiūlyti daugiau panašių projektų vis skirtingesnėse Lietuvos ir užsienio vietovėse planuojame ir mes“, – sako G. Germanavičius.

 

Verslo Žinios